Rok 2009

9 maja – VI Spotkanie Osób niepełnosprawnych „Solidarni Sercem” w stadninie koni Albin w Słocinie – Rzeszowie. Osób około 250 w tym 111 niepełnosprawnych. Na uczestników czekały gry, konkursy, posiłki, przejażdżki konne, a to wszystko pod czujnym okiem ks. Łukasza Hołdy MS.

28 czerwca – V Turniej Piłki Nożnej o Puchar Solidarności i KS Junak Slocina – Rzeszów.

3 lipca – VIII Międzyzakładowy Turniej w Piłce Nożnej o Puchar Stowarzyszenia rozegrany w Świlczy.

5 września – – XX Jubileuszowy Nocny Bieg Uliczny Solidarności. Wszystkich sklasyfikowanych uczestników 583. Zawodnicy z Francji (Saint Lo), Ukrainy, Białorusi i Polacy. Szósty wyścig Osób Niepełnosprawnych na wózkach. Po raz pierwszy była prowadzona kampania na rzecz transplantologii na Podkarpaciu prowadzona przez Stowarzyszenie Transplantacji Serca kolo w Zabrzu i Śląskie Centrum Chorób Serca w Zabrzu. Bieg OPEN ukończyło 169 zawodników i zawodniczek. Zwyciężyła Justyna Bąk z czasem 20.18, a wśród mężczyzn Siergiej Fiskowicz z Ukrainy z czasem 17.40. Ci którzy ukończyli bieg OPEN otrzymali medale na których był Ratusz Rzeszowski. „Najwcześniej” urodzonymi byli Zofia Turosz (71 lat, czas 30.28) i Sylwiusz Paszkiewicz (78 lat i czas 43.44). Uczestniczka wszystkich biegów Renata Grabska (59 lat) uzyskała czas 28.30.

12 września – X Turniej Gier Sportowo-Rekreacyjnych dla Osób Niepełnosprawnych „Solidarni w Rodzinie” odbył się w stadninie koni Albin w Słocinie – Rzeszowie przy ul. Św. Faustyny.

13 września – XIII Międzynarodowy Turniej „Solidarności” w zapasach stylu wolnego Juniorów w 65-lecie Stali Rzeszów.

27 września – IV Impreza Edukacyjno-Sportowa z okazji 29 rocznicy Podpisania Porozumień Sierpniowych.