Kalendarz imprez w roku 2021

11- 13 czerwiec – Piąty Wyjazd wiosenny Solidarności 25+ i 50 + Aktywnie po zdrowie na nóżkach w Beskidzie Sądeckim i Tatrach- patronat.

1 sierpień – XVIII lecie powstania stowarzyszenia.

06 – 08 sierpień – XXXXII Pielgrzymka Rowerowa im. Św. Krzysztofa. Rzeszów – Jasna Góra. Patronat Stowarzyszenia. Regulamin i zapisy od 27 czerwca do wyczerpania miejsc.

27- 29 sierpień – Piąty Rajd Górski dla Zdrowia PSTS Solidarność w Rzeszowie. W Beskidzie Wyspowym i Tatrzańskich szlakach.

04 wrzesień – XVI Turniej Piłki Nożnej Młodzik ( ur. 2008 i młodsi) o Puchar Solidarności i Plaza Rzeszów. Honorowy patronat przyjął Jan Domarski, znakomity piłkarz, reprezentant Polski.

18 Wrzesień – XV Spotkanie Osób Niepełnosprawnych: Solidarni Sercem. Spotkanie w Rzeszowie. Ambasadorem i Patronem Honorowym spotkania został po raz kolejny Rafał Wilk, były żużlowiec, wielokrotny złoty medalista olimpijski i wielokrotny mistrz świata w kolarstwie ręcznym. Organizatorzy: Podkarpackie Stowarzyszenie Turystyczno – Sportowe NSZZ Solidarność w Rzeszowie i Duszpasterstwo Dzieci Niepełnosprawnych przy Parafii MB Saletyńskiej w Rzeszowie.