Kalendarz imprez w roku 2019

14 – 17 lutego Trzeci Wyjazd Karnawałowo – Walentynkowy Solidarności 25+ i 50 + Aktywnie po zdrowie na nartach i nóżkach w Gorcach i Tatrach.- patronat

27 kwietnia – Beskid Niski, Sercu Bliski – patronat

1 sierpnia – XVI lecie powstania stowarzyszenia.

02 – 04 sierpnia – XL Pielgrzymka Rowerowa im. Św. Krzysztofa. Rzeszów – Jasna Góra. Patronat Stowarzyszenia. Regulamin i zapisy od 24 czerwca do wyczerpania miejsc.

29 sierpnia – 01 września – Trzeci Rajd Górski dla Zdrowia PSTS Solidarność w Rzeszowie. Na Izerskich i Karkonoskich szlakach.- patronat

28 września – XVIII Turniej Gier Sportowo – Rekreacyjnych dla Osób Niepełnosprawnych: Solidarni w Rodzinie. Spotkanie w Rzeszowie. Ambasadorem i Patronem Honorowym spotkania został po raz kolejny Rafał Wilk, były żużlowiec, wielokrotny złoty medalista olimpijski i wielokrotny mistrz świata w kolarstwie ręcznym. Organizatorzy: Podkarpackie Stowarzyszenie Turystyczno – Sportowe NSZZ Solidarność w Rzeszowie i Duszpasterstwo Dzieci Niepełnosprawnych przy Parafii MB Saletyńskiej w Rzeszowie.