Rok 2006

13 maja – Walne Zebranie Członków Podkarpackiego Stowarzyszenia Turystyczno-Sportowego NSZZ „Solidarność” w Rzeszowie. Z pracy w Zarządzie rezygnują: Mirosława Lipiec (sekretarz) i Marian Lassota. Nowymi członkami Zarządu zostają: Agnieszka Cymer i Dariusz Horowski. Sekretarzem zostaje Irena Złamaniec.

13 maja – III Spotkanie Osób Niepełnosprawnych „Bądźmy Razem”. Opiekun ks. Adam Sędzik MS i ks. Słowik – dyrektor rzeszowskiej Caritas. Uczestników około 200, w tym około 100 osób niepełnosprawnych.

25 czerwca – I Turniej Juniorów w Słocinie zorganizowany przez KS Junak Słocina i Podkarpackie Stowarzyszenie Turystyczno-Sportowe NSZZ „Solidarność” w Rzeszowie.

7 lipca – V Międzyzakładowy Turniej Piłki Nożnej o Puchar Prezesa naszego stowarzyszenia w Świlczy.

24 – 27 sierpnia – VIII Rajd Górski – Festyn Rodzin Solidarności w Tatrach z siedzibą w Białym Dunajcu, współudział.

2 września – XVII Nocny Bieg Uliczny Solidarności powrócił do swoich korzeni. Czyli na Rynek Rzeszowski. Bieg rozegrano w wszystkich kategoriach wiekowych, a bieg OPEN skrócono do 6 km. Zwyciężyła Justyna Bąk czas 20.05, a wśród mężczyzn Zachepa Serhiy, czas 17.21. Byli biegacze z: Francji, Słowacji, Ukrainy, Anglii i oczywiście Polacy. Zawodnicy z Francji w trakcie pobytu zwiedzili nasz region, a mieszkali w naszych domach.

16 września – VII Turniej Gier Sportowo-Rekreacyjnych dla Osób Niepełnosprawnych „Solidarni w Rodzinie”. Spotkanie zgodnie z tradycja w stadninie koni Albin w Słocinie. Ponad 70 osób niepełnosprawnych otrzymało koszulki, plecaki, medale i dyplomy. Opiekun ks. Piotr Stangricki MS. Pokazowy występ zawodników z Podkarpackiej Szkoły Praktycznej Samoobrony pod opieka Wiesława Kisiela z Słociny.

16 września – II Turniej Piłkarski w Słocinie juniorów.

23 września – X Jubileuszowy Międzynarodowy Turniej Zapaśniczy Juniorów Solidarności w zapasach stylu wolnego o Puchar Przewodniczącego Komisji Krajowej Solidarności Janusza Śniadka. Zawody zorganizowano wspólnie z ZKS Stal Rzeszów.