XV raz Solidarni Sercem

Blisko 200 osób w tym 80 osób niepełnosprawnych uczestniczyło w 15 spotkaniu integracyjnym osób niepełnosprawnych Solidarni Sercem. Wśród gości była Pani Ewa Leniart ,Wojewoda Podkarpacki i Rafał Wilk wielokrotny mistrz olimpijski w kolarstwie ręcznym, który od wielu lat patronuje tego typu imprezom. Pani Wojewoda przywiozła dla wszystkich kosz słodkości, a Pan Rafał tchnął ducha w wszystkich uczestników aby nigdy się nie poddawać. Panie Rafale Paryż za niecałe trzy lata czeka na Pana. Trzymamy kciuki. Osoby niepełnosprawne pod okiem instruktorów wykonywały wiele ćwiczeń rekreacyjno – sportowych. Uczyły się chodzenia o kijkach nordic walking. Miały przejażdżki konne. Podziwiali sprzęt strażacki z OSP Słocina – Rzeszów. Ćwiczenia i zajęcia były przeplatane posiłkami. A to wszystko działo się w stadninie koni Albin w Rzeszowie – Słocinie.

Całą imprezę poprzedziła Msza Święta którą odprawił ks. Wojciech Bober, proboszcz w Sanktuarium Ludzi Pracy MB Saletyńskiej w Rzeszowie.

Na koniec spotkania wszystkie osoby niepełnosprawne otrzymały jednakowe medale i upominki rzeczowe. Na spotkaniu nie mogło zabraknąć dobrego ducha naszego stowarzyszenia Sławka Spaczyńskiego.

Impreza dofinansowana ze środków PFRON będących w dyspozycji Samorządu Województwa Podkarpackiego – Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Rzeszowie. Nie mogło zabraknąć także innych wypróbowanych sponsorów i dobrodziejów naszego stowarzyszenia.

DZIĘKUJEMY.

Więcej na facebook.com/pstssolidarnosc.pl