Niepełnosprawni na Gorlickiej Golgocie

Osoby z niepełnosprawnościami zgromadzone głównie w Duszpasterstwie przy Parafii MB Saletyńskiej w Rzeszowie i Gminie Niwiska uczestniczyło w Drodze Krzyżowej na Gorlicką Golgotę którą prowadził ks. Piotr Bonarek MS. Wcześniej w kościele pw. Św. Andrzeja Boboli w Gorlicach odbyła się Msza Święta, w której uczestniczyło blisko 100 osób. Organizacji wyjazdu podjęło się po raz siódmy Podkarpackie Stowarzyszenie Turystyczno – Sportowe Solidarność w Rzeszowie i Klub Honorowych Dawców Krwi PCK przy Pratt Whitney Rzeszów przy wsparciu wielu dobrodziejów z Zakładu Metalurgicznego WSK -Rzeszów, Pratt & Whitney Rzeszów, Pośrednictwo Ubezpieczeniowe Kazimierz Pierzchała, Caritas Gminy w Niwiskach, Wynajem Autokarów i Busów Józef Podolec z Wysokiej k. Łańcuta i osób prywatnych, wolontariuszy. SERDECZNIE DZIĘKUJEMY. Dziękujemy ks. Stanisławowi Kogutowi, proboszczowi w kościele Św. A. Boboli , oraz ks. Stanisławowi Ruszlowi i ks. Witoldowi Pazdanowi za wszelką pomoc. Gorlicka Golgota służy refleksji, modlitwie, ale także podziwianiu panoramy Gorlic, krajobrazów Beskidu Niskiego i Gór Grybowskich. Warto tu być. Do zobaczenia na szlaku.